De Upgraders

Upgrade bestaat uit een bestuur, een adviesteam, diverse commissies en begeleiders. Wij hebben een groep begeleiders voor basisonderwijsleerlingen (BO-leerlingen) en een groep begeleiders voor voortgezet onderwijs leerlingen (VO leerlingen). 

 • Basisonderwijs (Weekendschool)

Wij geven doordeweeks en (standaard) in het weekend bijles aan de BO-leerlingen. In eerste instantie worden eerst de groepen in het weekend ingedeeld. Vervolgens wordt gekeken naar de mogelijkheid om doordeweeks een klas te starten. Het programma voor de BO-leerlingen duurt vijf uur. Eerst beginnen wij met twee uur taalles. Na de taalles is er een pauze van een half uur. Vervolgens komt de debattraining aan de orde waarbij de leerlingen leren over mening vormen, respect tonen voor andere meningen en ontwikkeling van diverse spreek- en luistertechnieken. Als laatst krijgen zij nog 2 uur rekenles.

 • Voortgezet onderwijs

In het weekend en doordeweeks krijgen VO leerlingen huiswerkbegeleiding en bijles alleen in het weekend (zie menu Voortgezet Onderwijs voor meer informatie).

 • De begeleiders

Onze begeleiders bestaan grotendeels uit studenten van de HBO en Universiteit. Ook volgen de meeste begeleiders een opleiding die met het leerkrachtschap te maken heeft of met de kinderopvoeding, zoals de opleiding Pabo of Pedagogiek.

Het bestuur selecteert begeleiders op grond van hun opleiding, ervaring en motivatie. Er wordt ook gekeken naar de sociale eigenschappen zoals gedrag, communicatieve vaardigheden en manieren. Alle begeleiders worden getoetst op taal- en rekenkennis voordat zij worden aangenomen.

 • Het adviesteam

Het adviesteam staat direct onder de leiding van de voorzitter en heeft de taak om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en advies te vormen over bepaalde beleidszaken van het bestuur.


 • Upgrade  je  schoolprestaties

 • Waarom  wij  dit  doen:  elk  kind  is  belangrijk  en  heeft  recht  op  een  goede  aansturing  en  begeleiding.  Soms  is  een  duwtje  in  de  rug  voldoende!

 • Kwaliteit  staat  voorop:  het  bestuur  daagt  zichzelf  continu  uit  om  meer  te  doen  voor  de  kinderen  en  betere  begeleiding  te  bieden.

 • Wij  werken  leerlinggericht  bij  de  Weekendschool:  met  onze  Dashboards  zien  wij  de  vooruitgang  van  leerlingen  die  elke  maand  getoetst  worden.

 • Weekendschool  heeft  veel  betekend  voor  mijn  kind!

   

  Stichting  Upgrade  is  een  aanrader..

 • Stichting  Upgrade  zorgt  voor  discipline  bij  het  huiswerk.  VO  leerlingen  zijn  verplicht  om  huiswerk  mee  te  nemen  en  te  maken  onder  toezicht  van  ervaren  en  gemotiveerde  begeleiders.